140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРД–Янково – Традиционно първата слука е огромен глиган

янково лов

Още на първата гонка на откриването на новия сезон в 9.45 часа ловната дружинка от село Янково, която е част от ЛРС-Велики Преслав, се сдоби с голяма слука. Всъщност това е традиция, тъй като миналия сезон той беше открит с над 200- килограмов глиган  също на първата гонка.

 “Това е много хубав успех за нашата дружинка, която потвърждава традицията , че когато се грижиш за ловищата си, има добри слуки – споделя дългоггодишният председател на ЛРД-Янково Севдалин Краев. – Днес ловецът Сержан Ахмед с два точни изстрела с карабината си отстреля огромното животно, което беше вдигнато в гъсталака край река Камчия от добре работещите гончета. Глиганът е много добре охранен  и тежеше над 240 килограма. Благодарихме на дългогодишния точен стрелец за хубавото начало, като се надяваме на още слуки, защото наблюденията ни показват, че в ловищата има движение на диви свине. Миналата година завършихме с трийсетина броя, очакваме и този да е добър”, , който е един добър организатор на дружинката в Камчийската долина.

янково лов

А точният стрелец Ержан Ахмед, скромно заяви:

„Много съм доволен, че слуката ни дойде в първия ловен излет и началото на сезона е много успешено. През годините като ловец имам много отстреляни диви свине, но тази слука е първата ми в самото начало,  а  и е  с много голям глиган. Добра дружинка сме от години и благодаря на всички колеги, че успехите се редуват и в провежданите излети. Надяваме се на още успешни излизания в нашите ловища, които добре се поддържат, за да има дивеч.”

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ