НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Антоново – Страхотна слука в Тузлука

антоново лов

На шеговития въпрос, подхвърлен от председателя на ЛРС-Антоново Румен Рафаилов „кой сега е номер едно“, след първия ловен уикенд Първа градска дружина могат дружно да извикат: „Ние сме номер едно“. Защо ли, ето защо.

Първият ловен ден от новия сезон започва със задължителния инструктаж, с попълване на всички необходими документи, с предварителен анализ и някои тактически указания, за да бъде всичко по реда и правилата. И това е в основата на страхотния ловен ден, който е последвал. Провели са гонки в местностите „Партизански дол“ и „Поройно“. Кучкарите са се разделили на две групи. В едната са Антон Андонов и Ивайло Йорданов, а в другата – Диян и Тодор Рафаилови и Ахмет Османов.

Първото животно попада на пусията на Христо Симеонов, който е точен в стрелбата. След известно време вдигат второ, доста едър глиган. Валентин Симеонов го ранява, но след трудно преследване е застигнат и довършен от Антон Андонов. По всеобща преценка тежи поне 200 кг. Дават обаче и жертва, едно от кучетата е тежко пронизано от глигите и по-късно умира.

ЛРД-Бежаново – Шампионите тръгват по шампионски

Екшънът продължава с нови точни попадения. В групата на майсторите попадат Димитър Стефанов, Емил Николов и Еллора Ангелова. За младата дама това е първи трофей в личната сметка и е много щастлива от всичко, преживяно в този паметен лов.

На следващия ден дружината ловува в землището на с. Ястребино. Устройват гонка в м. „Брезите“. Антон Андонов отново е гонач и вдига голям глиган, обаче животното се обръща и се вмъква в неожънат слънчогледов масив. Толкова е голямо, че на места четината му се показва измежду натежалите пити.  В крайна сметка глиганът излиза на пусията на Решат Исмаилов и е повален след точната му стрелба. От прекомерно вълнение и заради прекарана наскоро операция човекът получава аритмия и спешно го откарват в болница, но лекарите правят каквото е нужно и всичко завършва щастливо. 

Та така, Първа градска дружина в Антоново е номер едно със страхотна слука в Тузлука. Докога ли?

         Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ