140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

В ЛРД-Жълтеш прекратиха излета след първата слука

жълтеш лов

В габровската дружинка Жълтеш късметът да направи сефтето се падна на Живко Жеков, който още в десет и нещо сутринта отстрелва 160-килограмов глиган.

“Слуката е благодарение на кучето на дядо Тишо – Боби. Ако не беше то, ние прасе нямаше да видим, нищо че се пишем големи майстори” – каза Живко.

жълтеш лов

Падналият глиган е около петгодишен. Кучето го надушило най-напред в тръните и започнало да го облайва. Познал езика на своя питомник, гоначът бай Тишо отишъл и започнал да вика, но прасето вътре продължавало да се наляга и не ставало. Старият ловец  му стрелял и едва тогава тежкото животно се надигнало и поело към пусиите, където първи му гръмнал оръжейника, дългогодишният ловец на дружинката Цанко Цвятко, който успява да го рани в крака. Дивата свиня продължила нататък следвана от кучетата. Живко хукнал да я преследва и  когато животното се запътило да пресича асфалтовия път, той му стрелял два пъти и го съборил. След което ловът бил преустановен.

По решение на дружинката в с. Жълтеш падне ли първата дива свиня, ловът се прекратява. Беше десет и нещо. Оправихме слуката и се прибрахме по домовете. А през сезона дано пак да бъде слука, защото имаме страшно много диви свине– каза Живко, който е един от най-мераклиите ловци в дружинка Жълтеш.

Мариана Мандичева

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ