140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

160-килограмов глиган попълни актива на ЛРД- Токачка в деня за размисъл

токачка лов

Ловците от ЛРД-Токачка към Ловно-рибарско сдружение „Сокол” в Крумовград ще запомнят дена за размисъл за втория тур на президентските избори. На 20 ноември, те отстреляха една от най-големите си диви свине от началото на ловния сезон – 160-килограмов глиган.

токачка лов

Точен бе мерникът на 32-годишният Мустафа Мехмед от село Пашинци. Той е ловец от 14 години. Не води сметка колко диви свине е отстрелял досега, но не са по-малко от трийсет. Само през този сезон е има в актива си седем бройки.

Освен големият глиган същия ден до обяд паднаха още две по-малки животни.

„За сега сезонът върви идеално, отстрелът на дива свиня е богат, всички в дружината са доволни”, казва председателят Сами Али, който е от с. Пашинци и от шест години оглавява ЛРД-Токачка. През този сезон лично той е отстрелял шест диви свине. В ЛРД-Токачка членуват ловци от селата Токачка, Пашинци и Бук.

„Без добри гончета лов не става”, казва председателят на дружината и не пропуска да похвали Хабиб Мехмед, който има най-работещите кучета.

токачка лов

От няколко години в района има много диви свине, цели сюрии засичат ловците. Вероятно идват насам от гръцко. За сега няма открити случаи на Африканска чума по свинете и ловците не се притеснени, защото техният район е чист от това заболяване.

Тревогите на председателя на дружината са, че се увеличават хищниците. От началото на този сезон са отстреляли два вълка, а миналия – шест. Предполага, че идват от Гърция. От четири години са се навъдили и чакали. Има и много лисици.

Валери КОВАЧЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ