140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Гостуващ ловец зарадва дружината в с. Три могили

три могили лов

На 13 ноември асеновградския ловец Димитър Гунов гостува на дружината в с. Три могили. За да зарадва колегите си с точния си мерник. Близо стотина килограмов глиган, преследван от гончетата и викачите, се отправя към неговия пост. На 40 метра от ловеца глиганът го забелязва и прави опит да се шмугне вляво от дивечовата пътека. Димитър обаче  е по-бърз и с един изстрел го събаря.

Димитър Гунов е на 40 години, а е ловец от 20. Той е син на Тома Гунов, дългогодишен председател на Втора Асеновградска дружина. Таткото запалва сина си по ловния спорт, като го убеждава, че ловът е начин за опазване на дивеча и природа, допринася за увеличаване на популациите и биоразнообразието като цяло както в полето, така и в планинските райони над манастира “Света Петка”, в склона на Родопския преспански дял, който потъва в равна Тракия.
Димитър е много точен ловец. С ижовката си до сега няма пропуск не само по пернати, но и на диви свине. Това може би се дължи на факта, че е бивш военен старши сержант и по време на служба се е подготвил като отличен стрелец.
Последният му ноемврийски резултат в района на Три могили много прилича на първата му слука в м. „Джуката”, в полето на Втора дружина. Тогава три диви свине се отправят към поста му. Сърцето ще му изхвръкне, целият тръпне. Спира дишането  и като спазва наученото и практиката при стрелбата в казармата, отстрелва второто прасе. Можел е да уцели и третото, но етика го задължава да пощади дивеча, за да има слука и на следващите излети.
Димитър винати намира време да се включив подхранването и опазването на дивеч и природа. 

Костадин Буюклиев

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ