140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Пореден трофеен глиган за ЛРД-Ардино 1

ардино 1 лов

Трофеен глиган отстреля на 6 ноември дружинката Ардино 1, която е част от състава на ЛРС „Бели брези” – Ардино. Майсторът е Ертан Емилов, а гонката започва към 7.45 сутринта в ловище „Китлер” в м. „Връх Алада”. Гончетата на Сали Фейзулов откриват дивата свиня, вдигат я, глиганът минава през първата пусия, един от ловците произвежда два изстрела, но го изпуска. След това само с един изстрел с бренеке бившият директор на Държавното горско стопанство в Ардино Емилов успява да повали 180-килограмовия глиган. Очаква се оценката на трофея. В девет часа ловния излет приключва.

310-килограмов глиган с един изстрел е слуката на ЛРД-Ардино 1

„При нас е практика груповите ловни излети за дива свиня да бъдат прекратявани след първата слука – казва ръководителят на сдружението Айдън Хаджидормушев. – Ловният сезон започна изключително успешно. До момента сме изпълнили 80 % от планираните 124 диви свине за отстрел. ЛРД-Ардино 1 е отстреляла 8 животни, но ЛРД-Ардино 2 е начело с 30 бройки. Имаме изобилие от дивеч.”

На 8 ноември е излязла една положителна проба за Африканска чума по свинете от приплод, отстрелян преди три седмици. Ловците от Ардино се оплакват, че резултатите много се бавят. Миналата седмица са констатирани и два положителни резултата за трихинелоза от диви свине, отстреляни от дружината в с. Ленище.

„На видеокамерите дружините забелязват по 20 диви свине в стадо. Но не са придружавани от новородени. Това са три-четири годишни прасета, но нямат малки покрай тях. Нямаме обяснение за причината” – завършва Хаджидормушев.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ