140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Вълци и трофейни глигани е слуката на ЛРС-Болярово

вълци болярово

Със слука на трофейни глигани и завидни екземпляри вълци доказват  своето майсторство в ловното хоби ловците от „Сдружение на ловците и риболовците – Странджа” гр. Болярово.

Единият от големите глигани е отстрелян от Манчо Димитров от ловно-рибарска дружинка „Странджа”. Слуката е от последния ловен излет на 13 ноември, който заради проведените предсрочни парламентарни избори и избори за държавен глава на 14 ноември, бе единственият ловен ден за изминалия уикенд.

вълци болярово

Трофеят паднал в м. „Пролетника”от точния изстрел на опитния ловец, който бил и ръководител на последния ловен излет.  Докато Димитров се занимавал с организационните дейности, бая ловци се снимали с близо 200-килограмовия глиган, който той отстрелял. Един от другарите му не се сдържал и се похвалил в социалните мрежи с чуждата слука като със своя. После се обадил да се извинява. А баш майсторът Манчо Димитров така и не се снимал за спомен с глигана.

 Другият трофей е добит седмица по-рано в м.  „Бялата вода”,  На 6 ноември по време на излет на ловната дружинка в с Воден, слуката да го добие споходила специалиста по лова на ЛРС-Болярово Николай Вълчев.  Измерванията сочат, че завидно дългите глиги на отстреляния глиган са точно 23 см.

вълци болярово

От началото на новия сезон за групов лов на дива свиня и местен дребен дивеч  от отстреляните на територията на ЛРС-Болярово диви свине има само един случай на АЧС. Надеждата на местните ловци е, че заразата напуска техните ловища и популацията се възражда.

вълци болярово

Добра е слуката и на хищници в района. В Ситово опитният хищничар Вълчо Иванов е отстрелял единия от двата вълка на дружината. Другият вълк, с който са се снимали ловците от цялата дружина, е слука  на  Николай Тончев. В с. Голямо Крушево друг опитен стрелец  – Георги Христов – се е доказал, като повалил завиден екземпляр от вида на опасния  хищник.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ