140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

4 вълка в актива на ЛРД-Пчелари, хасковските ловци са отстреляли 111 чакала

пчелари лов

Ловната дружинка в с. Пчелари, община Стамболово, от­чете отсрел на 4 вълка, 2 от които бяха покосени от точните изстрели на Фикрет Сербест. Другите 2 бяха отстреляни от Сабри Сабри и Ергюн Арабаджи.

пчелари лов

Така ловците от ЛРД-Пчелари с председател Мустафа Шен оглавиха графата за отстреляни хищници в ха­сковското сдружение. Те дадоха и продължават да дават своя принос в регулирането на броя на хищниците, които освен ди­веч нападат и домашни животни.

И този сезон най-много сред отстреляните хищници са ча­калите. През последния месец ловците са реализирали 111 чакала, показва справката на сдружението. Най-напред в класацията са дружините в Николово, Мандра, Караманци, Александрово, Сусам, Силен. Отстреляните лисици пък са 63. И тук фигурират ловците от Мандра, Караманци, Николово и Сусам, следвани от Малево и Силен.

ЛРС-Антоново – В Тузлука дивите свине се съхраниха

За разлика от други региони в страната на територията на хасковското сдружение дивата свиня не липсва. Ловците мо­гат да се похвалят с 95 отстреляни диви свине за месец – на­истина завиден резултат в днешната ситуация. Добрата слу­ка е споходила дружините в Сърница, където бяха отстреляни 13 диви свине, в Силен – 12, Минерални бани – 11, Николово, Корен, Сираково и Караманци – по 6.

Картината на есенно-зимния лов се допълва с отстрела на 116 диви патици и 105 пъдпъдъка. Най-много пернат дивеч са отстреляли членовете на Сираково – 79 птици от двата вида. Успехи има и в Николово, Криво поле и дружина „Гергьовден“.

Златка МИХАЙЛОВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ