140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Ловец от ЛРД-Николово е успешен организатор на международен ловен туризъм

николово туризъм

Двайсет години вече Тянко Караминчев  работи за каузата на ловния туризъм у нас, за да привлича повече посетители. Той е член на ловната дружина в хасковското село Николово. Често прескача до  Турция, където е познат като Талип Йълмаз.

„Комшиите ни с удоволствие идват в България. Водя ги на различни места, те проявяват интерес най-вече към лова на едър дивеч , а от прелетния – на фазан. Всички гости остават доволни от ловните излети, а и от съвременната база, мнозина си тръгват с чудесни трофеи” – разказва Тянко. Той е  водил турски ловци  в района  на Тополовград,  на ловното стопанство “Студен кладенец” и на други места. 

„Радвам се, когато виждам добре уредени и държавни, и частни ловни стопанства,  когато популацията при дивеча е добра. Подборният отстрел категорично допринася  за  подобряване качеството на трофеите” – допълва той.

николово туризъм

Тянко  е не само добър организатор, а и отличен стрелец. Преди година нашумя  успешният   ловен излет за дружината в Николово   когато бе отстрелян 285-килограмов  глиган. Точният изстрел дойде  от карабината на Талип Йълмаз с  патрон 308 Уинчестър.

Въпросният глиган се бе превърнал в легенда  за местните ловци, които го дебнат от 17 години,  съобщиха тогава много медии. Заради това, че  надхитрява своите преследвачи, животното получи прозвището „професор Соломон”.

Глиганът  не е единственият трофей на дългогодишния ловец. По време на ловен излет с чепеларовската дружина той е отстрелял в района на връх Карабалкан красив глухар. Благородният елен пък е уцелен на  територията на ловно стопанство “Гайдарци”.

николово туризъм

Трофеите красят ловната хижа на дружината в Николово, ремонтирана и отлично поддържана от грижовните ловци с председател  Андрей Проданов. А Тянко Караминчев ще продължава да бъде радетел на международния ловен туризъм, който дава на гостите неповторими преживявания сред българската природа и осигурява така необходимите  приходи за развитието на ловното  стопанство на страната.

Снимки Янко Найденов

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ