140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС–Велико Търново – Само две дружини със слука през допълнителните ловни дни

велико търново слука

Едва десетина от 31 ловни дружини от сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново решиха да излязат с пушките и кучетата и взеха бележки за ловуване през двата дни, с които беше удължен срокът за групов лов на дива свиня

Обясненията на ловците са, че в този период вече не е добре да се притесняват майките, за да може в бъдеще да се разчита на повече прасенца. Освен това, дружините, които през целия ловен сезон не са имали сериозна слука или тя е била никаква, не се надяваха, че точно сега ще им излезе късметът и затова не виждаха смисъл да продължат да ловуват.

А тези два дни се оказаха задоволителни със слука само за две ловни дружини – в гр. Килифарево и с. Плаково. Плаковските ловци успяха да прибавят още две диви свине към предишните отстреляни седем.

Повече обаче се зарадваха на късмета си в неделния ден излезлите да ловуват от дружината в Килифарево. Защото този ловен излет не беше обикновена разходка с пушките сред природата като досегашните, а отстреляните от тях три диви животни се оказаха единствените за сезона. Както споделиха малко на шега някои – ако не беше разрешен този допълнителен отстрел, килифаревските ловци въобще нямаше да се разпишат. Истината е, че макар да ловуват в съседни на колегите им от Плаково ловища, нямаха тяхната слука.

велико търново слука


Когато в неделната сутрин килифаревските ловци тръгнаха след задължителния инструктаж към определеното в бележката ловище, въпреки всичко тайничко се надяваха най-после да падне диво прасе, дори да е само едно малко, ала да се отсрамят пред останалите дружини. Само че имаха слука на три, при това доста добри екземпляри. Единият приплод беше късмет на Атанас Атанасов, а другите две отстреля Иван Иванов, при това едното се оказа над 140-килограмов глиган.

На това му се казва успешно закриване на ловния сезон!

Милка ДЕНЕВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ