140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Нито една слука в ЛРС– Русе за уикенда, за целия сезон са отстреляни 102 диви свине

ЛРС-Русе

Нито една дива свиня не са отстреляли  този уикенд ловците от  ловно-рибарско сдружение „Филип Тотю” – Русе .

„От всечки 38 ловни дружинки разрешителни поискаха и получиха 21. Само 14 от тях са ловували, без да отстрелят нито една дива свиня за тези два допълнителни ловни дни”, обобщи резултатите  специалистът по лова на сдружението Николай Христов. Според експерта този лов е бил напълно излишен, защото повечето ловци отказват да пресират дивеча с гонки по време групов лов, когато дивите свине са вече бременни.

русе лов

За целия изминал ловен сезон при план за ползване 87 диви свине русенските ловци са отстреляли 102 животни от този вид. Сред най-резултатните  ловци е председателят на ЛРД–Кошарна Светослав Спасов. Добрата новина е, че няма нито един случай на АЧС в района.  Надеждата на ловците е, че заразата е отминала безвъзвратно и скоро ще се възстанови популацията на дива свиня в Русенско.

Тази пролет в ловностопанските райони по поречието на Дунав край Русе ловците ще продължат по трдиция да разселват фазани. През февруари–март природата ще бъде обогатена с 200 броя фермено развъдени 270 броя птици. Най-голямото разселване е предвидено за май-юни, когато ще бъдат пуснати над 6000 фазана на възраст 45 дни. Август-септември в дивата природа ще бъдат адаптирани още около 500 90-дневни фазана. По голяма част от малките фазанчета са  заявени за закупуване  от производственото стопанство на фирма „Сокол-БЛРС” в град Русе. Ще бъдат разселени  корейски фазани от държавно ловно стопанство „Дунав”.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ