140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Три отстреляни вълка донякъде осмислиха сезона в ЛРС-Годеч

годеч лов

Първа градска дружина в Годеч завърши с две отстреляни диви свине и това не е постижение за гордост, в сравнение с други години. Но пък по време на зимните излети ловците от тази дружина са имали друга рядка слука – на три пъти са се срещали с вълци и тези срещи са завършвали благополучно, с отстрелян хищник.

Последният в актива, трети вълк, е паднал след точен изстрел на Мирослав Герасимов по време на групов лов на дива свиня в ловище „Топлица“. Хищникът е надушил отрано кучетата и е решил навреме да се измъкне, но се е натъкнал на пусията на ловеца. Тази среща се е оказала фатална за него.

Ръководителят на годечкото сдружение Радослав Димитров анализира отминалия сезон така:

„При план от 76 диви свине реализирахме едва 8 и това е много скромно постижение от малко над 10% от плана. Ловците от с. Шума са с най-добри резултати и имат 5 точни попадения. Съответно с две и едно животни са двете градски дружини. За сравнение, през миналата година, която също беше слаба и премина под знака на АЧС, имахме 17 животни в актива. Сега случаи на чума нямаме, изглежда болестта отшумя. Но дивечът намаля, това няма как да не се отбележи. Не мога да кажа, че изобщо липсва – има някакво движение, но прави впечатление, че срещаме единични мъжкари. Всичките отстреляни животни са глигани.

годеч лов

Донякъде се утешаваме с добър отстрел на хищници. Освен трите вълка, за които вече стана дума, имаме 62 чакала в сметката и 15 лисици. В тази класация челници са Първа градска дружина с 31 чакала, а ловците от с. Шума са отчели 25 броя. За нашето малко сдружение тези цифри са изцяло в положителен аспект.“

В състава на ЛРС-Годеч има 5 ловни и една рибарска дружина, с общо 540 членове.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ