140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Дефицит от диви свине в ЛРС-Стражица

стражица диви свине

На фона на голямото нямане при близки сдружения в отстрела на диви свине, каквито резултати регистрираха съседите на север ЛРС-Бяла и ЛРС-Попово, при стражишките ловци картината не е чак толкова черна. Дефицитът е налице и това никой не го отрича, но все пак изпълниха плана на 72%, което е приемлив резултат. Разбира се, с оглед на вилнялата през последните 2 години чума и видимо намалялата популация, планът беше силно занижен и съобразен с реалностите.

ЛРД–Арбанаси е отново сред първите

В актива на сдружението са записани 58 диви свине през изминалия сезон, при план от 80. Най-силно са се представили ловците от с. Кесарево с 11 точни попадения, с 6 слуки са в с. Бряговица и с 5 – ловците от гр. Стражица.

 С 386 отстреляни чакала в сдружението са близо до изпълнение на плана, но с лисиците изостават.

 Не са намирали умрели животни през сезона и считат, че епидемията от АЧС при тях е отминала. Поне засега, а какво престои през тази година, ще видим тепърва. Все пак преобладава умерен оптимизъм, че най-трудните за лова дни са отминали и през следващия сезон ще има повече усмивки и задоволство по отношение на най-популярния и практикуван лов в сдружението – този на диви свине.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ