140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Антоново – В Тузлука имаха добра слука

лрс-антоново лов

В ЛРС-Антоново завършиха сезона за групов лов на дива свиня с общо 122 точни слуки. На фона на общата постна картина в страната и особено в Северна България, антоновци няма от какво да са недоволни. При план от 128 това си е почти стопроцентово изпълнение.

 С актив от 30 отстреляни диви свине завърши Първа градска дружина. Шампионско постижение, с каквото малцина други дружини могат да се похвалят при така стеклите се обстоятелства и тотално намалялата популация от този дивеч в страната. Но и другите призьори в сдружението заслужават адмирации. Дружината в с. Стеврек е втора с 28 точни попадения, а тази в с. Черни брег – с 20.

лрс-антоново лов
Първа градска дружина имаше много поводи за задоволство

Интересно е да се отбележи, че градската дружина тръгна ударно още на старта на сезона в началото на октомври, когато реализира общо 6 точни попадения за един уикенд. И финишира подобаващо с трофей в последния възможен ловен ден през януари.

Търсим причините за този благодатен сезон, на фона на доста по-скромните активи в някои съседни и близки сдружения. Няма как да не се допитаме до ръководителя на ЛРС-Антоново Стоян Стойков. Ето какво разказва той:

лрс-антоново лов

„Имаше дивеч при нас, въпреки трудния сезон в страната. Може би АЧС ни пожали, тази година имаме само един регистриран случай в с. Стеврек. Задържаха се животни из нашите гори. Сигурно намериха подходящи обитания. В района има пустеещи села и такива с малко население, човешкият пресинг не е такъв фактор, както на други места. Обстановката е спокойна. Имаше и доста горски плодове, заради които дивечът също се задържа“.

лрс-антоново лов
Еллора Ангелова с поредния трофей в актива на дружината

Първенците от Първа градска дружина си имат и много сериозен статистик, който от дълги години води отчет на всичко, случило се през сезона. Димо Савов (61 г.) е бивш пожарникар, сега пенсионер и редовен участник в ловните излети. Та той е отразил отминалия сезон на дружината така: отстреляни общо 30 диви свине, от които 12 мъжки, 6 женски и 12 приплода. Най-добри стрелци са Димитър Стефанов и Ивайло Йорданов с по 4 точни попадения. По две слуки са имали Антон Андонов, Стоян Владимиров, Христо Симеонов и Ахмет Османов.  Общо 18 човека са се разписали през сезона. Най-благодатно е ловното поле на с. Еревиш, където са реализирали 12 животни, в земите на с. Шишковци имат 11 и в с. Ястребино – 7.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ