140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Огромен глиган донесе злато на ловец от ЛРС-Варна

лрс-варна трофей

От много време е доброто сътрудничество  между дружинките в селата Просечен и Чернево, които са ченове на ЛРС-Варна, които  взаимно си гостуват в ловните излети с надеждата за добри слуки.

И наистина изминалият сезон бе съпътстват от много голям успех след двата точни изстрела на ловеца Васил Косев . Ето какво казва председателят на дружинката Христо Костов:

 “Отримен глиган от над 250 килграма отчетохме за сезона. Беше добре охранен и най-важното имаше много добър трофей. Той беше отличен със златен медал от комисията в горското стопанство. Поздравихме точният ни стрелец Васил Косев и му пожелахме още успехи в ловното му хоби. Радваме се на постижението, което дойде, след като добрите ни гончета го въртяха около час в гората.

Преди десетина години също имахме такъв трофей на глиган, който също донесе златно отличие на точния стрелец Пламен Дживелеков. Въобще мога да уточня, че в нашите ловища срещаме трофейни глигани, което много ни радва”.

лрс-варна трофей

От Христо Костов научаваме, че край гората са си изградили и прекрасна ловна хижа, която е на площ от 80 кв метра, където има много добри условия за отдих след излетите, има електричество и вода, изкопан е и кладенец. Всичко изградено със събрани средства, както и от спонсори, с много доброволен труд на ловците. От там естествено тръгват излетите, също в нея се правят не само разборите, но и лакардиите на ловците допълват обстановката.

Характерното е това, че двете дружинки от ЛРС-Варна са със еднакви състави –  в Просечен и в Чернево има по 28 ловци, които съвместно изживяват успешните излети.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ