НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

7 вълка, 331 лисици и 189 чакала са отстреляли дружините на ЛРС-Кърджали

кърджали 331 лисици

7 вълка, 189 чакала и 331 лисици са отстреляли през сезон 2021/2022 г. ловците от ЛРС-Кърджали. Това е един от най-резултатните сезони в борбата с хищниците в стогодишната история на ловната организация.   

Ловците осъзнават, че освен групов лов на дива свиня има и друг лов. Увеличават се тези, които започнаха активно да ловуват на хищници. Почти няма дружина, която да не отчита по-добър отстрел, казва ловният надзирател към сдружението Ферхад Ахмед.

кърджали 331 лисици

От тези 331 лисици най-много са отстреляли дружините в селата Боровица, Бойно и Стремци. Водещи в отстрела на чакали са дружините от Стремци, Кърджали 2 и Боровица.

Дружина Яворово е ликвидирала четири вълка, а в Бойно, Комунига и Кърджали 2 – по един.

Във всяка дружина вече има достатъчно опитни хищничари. Но сред най-страстни и ненадминати майстори към момента са Авни Сали от ЛРД-Стремци, Рейхан Кадир от ЛРД-Бойно, Иван Митев и Христо Петров от ЛРД-Кърджали 2, Михаил Иванов от дружина Гледка, Шевкет Хашим и Гюлюстан Ибрям от дружина Боровица.

кърджали 331 лисици

Прави впечатление, че чакалът продължава да се разпространява на територията на сдружението. Вече се среща в почти всички ловностопански райони и се очерта като най-тежък проблем за дивеча в региона.

През сезон 2020/2021 г. в сдружението в Кърджали са били отстреляни 5 вълка, над 150 чакала и около 170 лисици. Валери КОВАЧЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ