НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Първия си вълк отстреля млад ловец от ЛРД-Оселна

оселна вълк

Първия си вълк е отстрелял младият ловец от ловно-рибарската дружина в с. Оселна Николай Коцев. Хищното диво животно е с впечатляващи размери и тежи повече от 40 кг.

Фаталната среща на ловеца с вълка била в ранните часове на 3 май. Случило се на горски път в м. „Равната ливада” над село Оселна, където ден по-рано  с останки на убити от вълци по-рано коне в района, Коцев направил стървилище.

„Вълчите набези в покрайнините на село Оселна са от няколко седмици. Пострадали са много селскостопански производители, които отглеждат коне”, разказа за SLRB.BG Росен Дамянов, председателят на ловно-рибарска дружина, която е част от състава на ЛРС-Мездра. Едногодишни кончета, всяко от които по около 400  до 500 кг., са паднали жертва на вълчата глутница.

Дивите хищници атакуват сутрин и вечер. За последните 3 седмици 6 кончета са изяли.

Дамянов уточни, че впечатляващият с размерите си вълк е отстрелян с необходимото индивидуално разрешително за лов на хищници.

оселна вълк

„В 6.30 часа бях горе близо до стървилището. Дойдоха два вълка. Когато се прицелвах, избрах по-големия. Отстрелях го от 130 метра разстояние. 40 кг тежи – премерих го, алфа мъжкар.

Вълците в района са цяла глутница. След като го отстрелях долу, в долината, поне 4-5 вълка виеха, събираха се” – сподели младият ловец.

За Николай Коцев тайната на успешният вълчи лов е късмет, слука и умения.

За последните 25 години това е първият вълк отстрелян в района на село Оселна.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ