НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Поредна слука с вълк през тази година за ловец от ЛРД-Шилковци

шилковци вълк

Малцина ловци могат да се похвалят с такава слука – след отстреляни през март вълк и вълчица, за което сайтът SLRB.BG вече информира, Станимир Денчев от ловната дружина в с. Шилковци, отстреля още един

Когато пред него се появяват два такива хищника, ловецът стреля и уцелва над 30-килограмова вълчица. Като добавка се прибира вкъщи и с лисица.

шилковци вълк


Станимир Денчев напомня, че повече от 30 години излиза на индивидуален лов за хищници. Както си му е редът, направил си е чакало, стървилище и вечер е там, а сутрин се прибира, обикновено с поредната слука.

„Постоянство трябва, за да се разчита на успех с хищниците,” обяснява ловецът. Той е най-запаленият по този лов не само в шилковската дружина, но вероятно и в цялото ловно сдружение в Елена.

През отминалия ловен сезон е отстрелял около 60-70 хищника – не ги е броил. И това не е изключение. А тази година само между двата отстрела на вълци има в актива си още десетина хищника.

шилковци вълк

Не пропуска да се похвали, че трофея от череп на  отстреляния през март вълк е оценен със златен медал. А кожата на хищника ще препарира, за да му остане и тя за спомен.
Ловецът казва, че когато преди години държавата плащаше за отстрелян вълк, чакал, той давал взетите пари за дружината в Шилковци, която е част от състава на ЛРС-Елена.

„Такива средства могат да се използват за купуването на необходимите фуражи за подхранването на дивеча, за направа или ремонт за хранилки,” обяснява ловецът и добавя, че и в бъдеще, ако се предоставят пари за отстреляните хищници, те пак ще са за дружината.

Милка Денева

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ