НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Отстреляха чакал в момент, когато разкъсва току-що родено теле в ЛРС-Кърджали

чакал теле

Авни Сали и Ферхад Ахмед от Ловно-рибарското сдружение в Кърджали отстреляха чакал в момент, когато разкъсва току-що родено теле. 

Двамата излезли привечер за лов на хищници в района на хижа „Боровица“, попадащ в територията на дружина Костино. През последните дни в ловно-рибарското сдружение постъпили много оплаквания от стопани от района на Костино, че са се навъдили много вълци, които нападат и унищожават говеда, овце и кози.

Двамата взели разрешителни за лов на хищници и решили да помогнат на хората за избавяне от вълчата напаст.

Близо до мястото, където те дебнели, лежало стадо крави. Имали предварителна информация, че наоколо се подвизават вълци. Предположили, че ще нападнат кравите. 

чакал теле
Ферхад Ахмед

Докато чакат да се появят, чули наблизо рев на теле. Преместили се около петдесет метра в посока, откъдето идвал ревът.  Видели надвесено животно над малко теле. В първия момент им заприличало на вълк, но се оказало, че е чакал. Стреляли мигновено и го повалили.

Когато отишли на място, картината била ужасяваща. Телето било разкъсано, а вътрешностите му извън корема, но все още било живо. Било родено съвсем скоро.  Вероятно майката е била подплашената от чакала и избягала, за да се спаси.

Валери КОВАЧЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ