140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

В ЛРС-Радомир откриха сезона с мисъл за бъдещето на лова

радомир лов

Радомирските ловци посрещнаха изгрева и началото на новия ловен сезон с мисия да съберат подписи за инициативата в защита на лова организирана от Федерацията на европейските ловни асоциации (FACE).

Основен двигател на процеса беше председателят на ЛРС- Радомир Ивайло Банков, който сподели пред екипа на SLRB.BG напредъка на подписката в района на сдружението.

“Над 2000 подписа са събрани до момента, като до края на месеца очакваме поне още 500 души да се включат в петицията. Всички дружинки на територията на сдружението се включиха активно в кампанията и успяха да съберат подкрепа в името на общата цел – да защитим лова в Европа”. 

радомир лов

На европейско ниво вече са събрани над 80 000 подписа, като се очаква те да се увеличат рязко с началото на ловния сезон. Ръководството на Националното ловно-рибарско сдружение” Съюз на ловците и риболовците в България ” прави всичко възможно България да изпрати над 25 000-30 000 подписа, заради което са изпратени физически бланки за всички дружинки в страната.

Събирането на подписи ще продължи до 15 септември, когато всички бланки трябва да се изпратят до централата на Съюза в София. 

Екипът ни бе гост на ЛРД- Радомир 2, членовете на която откриха сезона успешно, отстрелвайки над 20 пъдпъдъка.

радомир лов

Голяма радост за ловците беше, че слъногледовото поле бе изпълнено с пернат дивеч. За по-малко от час бяха забелязани няколко диви заека, две ята яребици, които предвещават успешен сезон и през октомври.

В района липсваха гургулиците, а гривяците бяха единични бройки и прелитаха високо, като не се отдаде възможност на никого да има слика на този вид дивеч. 

“Ние сме излезли не, за да напълним торбите, а да се порадваме на природата и да се съберем с приятели. Радвам се, че все по-малко са месарите и повече отговорните ловци” – завърши Банков.

радомир лов

След ловния излет дружинката другарски се отдаде на заслужена веселба след месеци далеч от любимото хоби.

Кристиян Попов

Снимки: Ладислав Цветков

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ