ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

На 1 октомври се открива сезонът за местен дребен дивеч и групов лов на дива свиня

сезон групов лов

В официално писмо до Националното ловно-рибарско сдружение изпълнителният директор на ИАГ Стоян Тошев информира, че откриването на ловния сезон на местен дребен дивеч и групов лов на дива свиня е на 1 октомври /събота/.

В неделя /2 октомври/, когато се провеждат парламентарните избори в България за избирането на народни представители в 48-ото Народно събрание няма да бъдат утвърждавани трафици за групово ловуване.

От ИАГ съобщават, че във връзка с превенцията за ограничаване разпространението на болестта Африканска чума по свинете ловът на територията на цялата страна е необходимо да се провежда при стриктно изпълнение на мерки за биосигурност и дезинфекция.

За прилагане на Методиката за мониторинг на дивата свиня в срок до 25 ноември Регионалните дирекции по горите трябва да представят в Изпълнителната агенция по горите резултатите от данните за мониторинга на дивата свиня от проведените три първи излета за групов лов по утвърден формуляр.

Разрешителните за групов лов на дива свиня задължително да се заверяват заедно с формулярите за събиране на данни в съответното ТП ДГС/ДЛС.

С цел коректното предоставяне на данни от проведените ловни излети е желателно присъствието на служители на ТП ДГС/ДЛС или РДГ на първите три ловни излета за групов лов на дива свиня.

сезон групов лов

Относно ловуването на див заек ИАГ информира, че резултатите от контролната есенна таксация на заека за ловностопанските райони, в които има одобрен план за ползване, е необходимо да бъдат представени в Изпълнителната агенция по горите до 14 октомври.

До утвърждаване на плана за ползване на дивия заек ловуването ще се осъществява в рамките на 30% от представените проекто-нланове за ползване.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ