ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Успехи с прелетния дивеч и хищниците в ЛРС– Велико Търново

велико търново лов

Ръководството на сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново преценява, че повече ловни дружини, в чиито ловни полета се среща прелетен дивеч, са се справили добре с отстрела през август

Статистиката показва, че за този период са отстреляни общо 1711 гривяка, повече от 1160 гургулици и над 2790 пъдпъдъка. Няма как да не са доволни ловците, тъй като заради сушата и високите температури това лято преди началото на ловния сезон смятаха, че слуката ще е по-слаба.

Най-добре се представиха ловците от дружините „Ивайло”, в гр. Дебелец, гр. Килифарево, Леденик, Церова кория, Самоводене. А след падналите дъждове в началото на септември и преминаването на големите летни горещини очакванията са точните изстрели по време на бъдещите ловни излети да се увеличат. На повече успехи сега се разчита най-вече в лова на пъдпъдъци.
Може да се каже, че тази година е успешна и в изпълнението на другата задача – ограничаването на популацията на хищниците.

От началото на януари до края на август са отстреляни 156 чакала,114 лисици, 40 скитащи кучета, 160 свраки.

Най-успешни в ЛРС-Велико Търново са дружините „Ивайло”, в Русаля, в Момин сбор.

Разбира се, тези резултати в никакъв случай не могат да задоволят напълно ловците. Надеждата е след откриването на свинския лов отстрелът на хищници да се увеличи. Има и вълци, ала тази година все още не е отчетен нито един отстрелян.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ