140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Глиган е отстрелян след канонада от изстрели в ЛРД-Крива бара

крива бара лов

Изключително интересен и емоционален ловен излет са реализирали в с. Крива бара, към Ломското сдружение. Даниел Александров е сред 11-те участници в гонката и въпреки че отмина известно време, той все още се връща към преживяното. Разказва увлекателно, събитията следват едно след друго:

„Организирахме гонка по познатия ни маршрут: от границата на землището с гр. Брусарци в посока към с. Василовци. В този район имаме хубава гора от дъб и липа, където в минали години сме провеждали силни излети. Аз заех първата пусия, а по-надолу, в м. „Брашков дол“, се наредиха още 4 пусии. Другите колеги се разставиха по-натам.

Още с тръгването на гоначите с кучетата, се чу яростен лай. Вдигнали са глиган единак, премина на фурия през моята позиция, но така и не ми се отвори шанс да стрелям. Обадих се на колегите да са в готовност и след минута-две почна стрелба.

Кристиян твърди, че го е ранил, но глиганът продължава и навлиза в м. „Турски дол“, на 2 км надолу, където е доста голо и чисто за стрелба. Там е последвала цяла канонада от изстрели от Александър Цветков и Краси-Шошоя.

крива бара лов

Довършва го окончателно председателят на дружината Ивайло Борисов.

По наша преценка глиганът тежи около 150 кг. Изключително силно и здраво животно, което ни създаде много затруднения, докато накрая падне. По него стреляха няколко души – къде успешно, къде не. Премина едва ли не през пусиите на всички, докато го повалим окончателно.

Затова сме доволни, адреналинът беше на ниво, а това е най-важно в този лов. Пък е и първа слука за дружината в с. Крива бара през сезона, така че си струваше всичките усилия…“

крива бара лов

Ръководителят на ЛРС-Лом Андрей Андреев сподели своите виждания по отношение на набиращия скорост ловен сезон:

„Има движение на диви свине при нас и така ще е докато все още има неприбрана царевица по нивите. Приберат ли реколтата животните се оттеглят в планински терени. Затова гледаме да се възползваме от ситуацията и да реализираме някакъв отстрел. Но е факт, че чумата много сви популацията при нас. Променихме критериите, сега сме доволни и на по-скромна слука.“

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ