140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Голяма слука за ловците в Монтанско при откриването на сезона

слука монтана

С голяма слука започна ловният сезон в ЛРД „Огоста“-Монтана, съобщи специалистът по лова в сдружението Александър Георгиев.

При първия за сезона ловен излет дружинките са имали редица точни попадения. Засега с най-голяма слука е дружинката в с. Сумер, където са отстреляли 4 големи диви свине.

С точен мерник се похвалиха и дружинките от Долно Белотинци, Клисурица и Долна Рикса, поясни Георгиев. Точният брой на отстреляните диви свине по райони ще бъде изяснен в началото на седмицата.

слука монтана

„Традиционно в нашето сдружение най-практикувания лов е груповият лов на дива свиня. Затова и грижите за този вид дивеч сана ниво. За целта дружинките са си събрали необходимия фураж, с който трябва да подхранват дивеча в техните ловно-стопански райони, имат си изградени хранилки, солища и всички съоръжения за дивеча.

слука монтана

Направени са съответните протоколи, заверени и от държавните горски служители по горските стопанства”, сподели Георгиев.

Индивидуалното и групово ловуване на дребен местен и водоплаващ дивеч се практикува в събота, неделя и в дните, обявени за официални празници. След 1 януари  водоплаващ дивеч може да се ловува и в сряда. Извършва се само през деня – от изгрева, до залеза на слънцето.

Ловният сезон ще продължи до втората неделя на месец януари следващата година.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ