ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Голяма слука за ловците в Монтанско при откриването на сезона

слука монтана

С голяма слука започна ловният сезон в ЛРД „Огоста“-Монтана, съобщи специалистът по лова в сдружението Александър Георгиев.

При първия за сезона ловен излет дружинките са имали редица точни попадения. Засега с най-голяма слука е дружинката в с. Сумер, където са отстреляли 4 големи диви свине.

С точен мерник се похвалиха и дружинките от Долно Белотинци, Клисурица и Долна Рикса, поясни Георгиев. Точният брой на отстреляните диви свине по райони ще бъде изяснен в началото на седмицата.

слука монтана

„Традиционно в нашето сдружение най-практикувания лов е груповият лов на дива свиня. Затова и грижите за този вид дивеч сана ниво. За целта дружинките са си събрали необходимия фураж, с който трябва да подхранват дивеча в техните ловно-стопански райони, имат си изградени хранилки, солища и всички съоръжения за дивеча.

слука монтана

Направени са съответните протоколи, заверени и от държавните горски служители по горските стопанства”, сподели Георгиев.

Индивидуалното и групово ловуване на дребен местен и водоплаващ дивеч се практикува в събота, неделя и в дните, обявени за официални празници. След 1 януари  водоплаващ дивеч може да се ловува и в сряда. Извършва се само през деня – от изгрева, до залеза на слънцето.

Ловният сезон ще продължи до втората неделя на месец януари следващата година.

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ