ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Слука още в първия ден за ЛРД–Джулюница

лов джулюница

Още при откриването на лова за групов лов на дива свиня дружината в лясковското село Джулюница, част от състава на ЛРС-Горна Оряховица, се зарадва с първи отстрелян глиган,

Ловците грижливо се бяха подготвили за ловния излет. От камерите разбраха къде могат да открият дивеча, направиха калища с нафта, масло. Разчитаха на слука, защото не само пролетната таксация, но и наблюденията показваха, че запасът на дивите свине е добър, макар не какъвто беше преди появата на АЧС.
Както обикновено, ловците се събраха рано сутринта в съботния ден и след задължителния инструктаж заеха определените им позиции, а гоначите тръгнаха с кучетата си. Бързо откриха дивото прасе, но не беше никак лесно да се справят с него.

Голяма слука за ловците в Монтанско при откриването на сезона

„Много време мина, преди да го отстреляме – разказва председателят на дружината Румен Стойков. – Гонката продължи дълго, свинята мина през няколко позиции, докато го повалим.”

Късметът да отстреля дивото животно се пада на Недялко Петров, който успява с един изстрел да го уцели.
Ловният излет приключва към 12 часа. Кучетата са уморени от продължителната  гонка, нали това им е първият лов след последния ловен излет през януари и все още „нямат крака”, както обясни председателят.

А ловците от ЛРД-Джулюница са доволни от първата слука, нищо че глиганът не е много голям – 50-60 кг глиган. Те доказват за пореден път, че дружината им е най-добрата в сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сидер войвода” в Горна Оряховица.

През миналия ловен сезон тя отново зае първо място в отстрела на дивя свиня. Планът беше изпълнен, дори се наложи дружината да поиска допълнителни бройки.

Как ще е сега, ще се разбере по-нататък, ала наличието на диви свине в джулюнските ловни полета са сигурно доказателство, че слука ще има. Важното е да има и точни изстрели, а в дружината не липсват добри стрелци.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ