НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Две дами имаха успешен отстрел на дива свиня в ЛРС-Ловеч

дами ловеч лов

Със слука, реализирана от две дами, се похвалиха от ЛРС-Ловеч. От началото на този сезон за групов лов на дива свиня на територията на сдружението, което стопа­нисва 152 952 ха. ловна площ, са отстреляни 38 животни. Късме­тът е бил на страната на Мирена Вълче­ва от ЛРД-Каленик-Орляне, отстреляла дива свиня с тегло около 150 кг, и на Нина Хинова със слука на 100-килограмово животно в землището на с. Прелом.

Това съобщи специалистът по лова на ловешкото сдружение Дико Йорданов.

Мирена е ловец от десет го­дини и е секретар на дружината на Каленик-Ор­ляне. По случай 125-годишни­ната на ЛРС-Ловеч, отбеляза­на с голям ловен събор през септември, Мирена Вълчева бе удостоена с грамота за ло­ялност и коректност към лов­ното движение от председате­ля д-р Пламен Върбанов.

„Пушката ми е полуавтома­тична. Мога да кажа, че това е късметлийското ми оръжие, купено с голям мерак, когато станах ловец. С него имам над 20 точни попадения”, довери ловчанлийката.

дами ловеч лов

Това й е „сефтето” не само за този сезон, но и за минала­та година, когато не е успяла да отстреля дива свиня, за­ради намалената популация вследствие на АЧС.

­Първа слука от два сезо­на насам е дивата свиня и за Нина Хинова. Тя е от Казанлък, членува в ЛРД–Синьо камене, което е в състава на ЛРС „Ор­ловица” – гр. Средец, област Бургас. Със съпруга си, който също е ловец, са собственици на къща в Троянския Балкан, а вече няколко излета гостуват на дружината в ловешкото село Прелом, където е отстре­ляла дивата свиня. Благодар­на е на местния председател Тихомир Николов, както и на всички останали колеги – за гостоприемството, за топлото посрещане и за това, че им гласуват доверие да ловуват в един отбор.

„Оставиха ме на тази хубава позиция, която всъщност е на края на дерето, на високата част. Гонката започна много отдалеч, почти не чувах куче­тата и гоначите. Когато съм на позиция, аз винаги съм в пълна бойна готовност не се движа и пазя абсолютна тиши­на. Може би и затова прасето не ме забеляза и въобще не ме усети. Времето беше пре­красно, почти нямаше вятър. Беше много зашумено”, разка­за пред „Наслука” Хинова.

Казанлъчанката обещава отново да гостува на дружи­ната в с. Прелом. И споделя, че в нейната дружина в с. Си­ньо камене вече втора година няма диви свине, а сега зара­ди многото бежанци в горите колегите й дори не смеели да ловуват. Лично тя не е броила колко слуки има в актива си през годините, но е имала се­зони, в които завършвала с по пет. Казва, че това се е случ­вало в едни по-добри години и не спира да вярва, че пак ще се върнат.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ