ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Едни ловуват интензивно, други чакат своя шанс в ЛРС-Антоново

антоново лов

С оглед на намалялата популация на дива свиня планът за отстрел в ЛРС-Антоново е занижен и съобразен с реалностите. И въпреки това, за по-малко от месец в някои дружини направиха поредица от силни излети и натрупаха доста адреналин. Ето конкретни факти.

Най-добри резултати засега имат ловците от с. Банковец. Там при план за отстрел 9 диви свине вече са реализирали 7 точни попадения и по всичко личи, че ще надминат прогнозните резултати.

антоново лов

В с. Черни бряг при план от 9 са отстреляли 5 диви свине.

В с. Изворово са наполовина готови (при план 6 имат 3 слуки).

В с. Орач от планирани 9, засега са реализирали 4 диви свине.

Това са дружините с най-добри резултати за октомври в състава на ЛРС-Антоново. Прави впечатление, че при градските дружини, които направиха истински фурор през миналата година със серия зрелищни излети, слука нямаше. Е, това също се промени. Втора градска дружина вече има в актива си трофеен 150-килограмов глиган, отстрелян от председателя на дружината Неджип Ашимов.

 Анализирайки състоянието на дивеча в Тузлушкия край от местното сдружение изразяват умерен оптимизъм по отношение на сегашния сезон. Както се вижда, има отстрел на диви свине в някои дружини, в други все още чакат своя шанс. Всички се надяват на още по-добри излети в зимни условия.

антоново лов

Наред с обичайния и традиционен лов в сдружението, антоновските ловци не забравят и ангажиментите си в отстрела на хищници. Имат си и чакали (най-много) из ловните полета, и лисици, и скитащи кучета.

Обичайна картина и за други райони в Северна България. Като челник в тази престижна класация се очертава дружината в с. Моравка с най-много отстреляни чакали. Добри резултати са отчели и хищничарите от дружините в селата Любичево и Добротица. На хищници ловуват и индивидуално, а стрелят и по време на излетите за дива свиня.

В състава на ЛРС-Антоново членуват 12 дружини с общо около 620 ловци и риболовци.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ