ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС Велико Търново – Отстрелът на диви свине постепенно напредва

велико търново диви свине


Първите два ловни дни в началото на ноември не донесоха слука на ловците от сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново в отстрела на диви свине. Ала по време на следващите два ловни излета пет дружини се поздравиха с успешни изстрели.
Най-успешен беше ловният излет за ловците от съседните дружини в Ново село и Балван. Те ловуват често заедно не само през този сезон, а особено след като АЧС намали популацията на дивите прасета и в двете землища и се оказа, че не е никак лесно да се събере необходимия брой хора, за да се осъществи ловът, както са изискванията на закона

А този ден донесе голяма слука за двете дружини, които тръгнаха за диви свине в новоселското землище – отстреляни бяха четири животни, все по над 100 кг. Точни с пушките бяха Тихомир Неделчев, Станислав Димитров и Валентин Лингов от ЛРД-Ново село и Емил Йорданов от ЛРД-Балван.

Тези диви свине не са първите, отстреляни от новоселската дружина. Тя отчете още две. Но пък за ловците от ЛРД-Балван това е първа слука за този сезон.

А ловната дружина в с. Арбанаси засега отчита общо пет отстреляни диви свине. Последните три бяха добити в един ден – две по около 100 кг и едно по-малко, 50-60 кг. Успешните изстрели бяха на Пламен Зафиров, Васил Владов и на председателя на дружината Димитър Коларски.

Първата си слука за този ловен сезон записаха ловците от дружините в Русаля и Хотница. Двете дружини ловуват заедно отдавна. Така е по-весело и успехът – по-сигурен.

Този път мъжете бяха в ловните полета на с. Русаля. Слуката дойде още в началото на гонката. Кучетата бързо откриха и подгониха глигана, председателят на русалската дружина Христо Атанасов беше много точен и падна около 130 кг мъжки екземпляр.

За съжаление не е трофеен, ала на това нямане на такъв дивеч радостта за ловците и надежда за бъдеща слука са големи.

През следващата събота първа слука записа и ловната дружина в с. Ветринци. Късметлията беше нейният председател Стефан Ненков. Наистина отстреляното прасе не е много голямо – 70 кг, но пък ловците са доволни и се надяват то да не е последно за този ловен сезон.

Милка ДЕНЕВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ