НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Трофеен глиган отстреляха в ЛРД-Сливовица

сливовица лов

Дълго ще помнят този излет ловците от с. Сливовица, които са в състава на ЛРС-Златарица. Този път са по-голяма група, понеже неколцина гости са приели поканата да се присъединят към тях и да ловуват заедно. Избрали са м. „Габрова кория“ да проведат гонката. Това е популярно тяхно ловище.

Председателят на дружината Христо Петров има много добри кучета – Бобчо и Пирин, на които разчитат да вдигнат дивеч. Двама от гостите Стелиян Стойков и Белгин Юмеров също са отлични кучкари и навсякъде, където гостуват, са приети добре.

сливовица лов

И останалите гости: Леонтин Леонидов, Николай Наумов, Ерол Седатов и Идриз Юмеров може и да гостуват за излета, но далеч не са гости в Балкана. Затова всички се включват с ентусиазъм и надежди да продължат с добрата слука.

Уточняваме, че до този излет в дружината вече са отстреляли две млади животни в предишни дни и може да се каже, че сезонът върви добре.

Скоро, след като гоначите са тръгнали, кучетата вдигат едър глиган-единак. Теренът е полупланински (в северните склонове на Предбалкана), на места с гъсто обрасли територии и труден за преход. Кучетата тръгват след животното, но то е издръжливо, здраво и прави обширен пробег, даже за известно време навлиза в територия на съседна ловна дружина. Налага се предислоциране на позициите, но със съвременните средства за комуникации това става доста по-лесно. Глиганът се свира в голям гъсталак, а на мястото от три страни се озовават председателят Христо Петров, Христо Александров и гостът Николай Наумов. Кучетата навлизат в шубраците с яростен лай и скоро се чуват два последователни изстрела.

Николай Наумов е безпощадно точен и трофеят е повален. Не са го претегляли, но по всеобща оценка тежи поне 180 кг.

сливовица лов

Следват поздравления за госта, който в този случай се е оказал на точното място в точното време. Разпитват го, разбира се, как са се развили събитията в критичния момент от лова. Ето какво споделя Николай:

 „Държах на мушка една по-чиста просека, където се надявах да се покаже глиганът. Ще имам секунда-две, дано ми стигнат. Точно оттам излезе. Стрелях от около 15 метра. Падна, но дублирах, за всеки случай. Улучих го над плешката с първия изстрел, а вторият е в сърцето. Това е. Аз само сложих черешката на тортата в този страхотен ден. Искам специално да благодаря на любезните домакини от ЛРД-Сливовица, че ни приеха като свои и всички заедно можахме да се насладим на този паметен лов“!

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ