ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

В ЛРС-Годеч дивите свине са малко, падат вълци

годеч лов

Доста постно върви засега сезонът за групов лов на диви свине в ЛРС-Годеч. Само ловците от с. Шума имат поводи за задоволство, докато в другите дружини нямат слука.

Тук-там са срещали единични животни, имало е стрелба, но така и не са реализирали отстрел.

На последния излет Втора градска дружина са вдигнали глиган, гърмели са му, но така и не е паднал. Все пак ловците не губят надежди, че ще има и по-добри дни за тях. На снежен декор винаги са правили зрелищни излети, дори и в годините на върлуващата чума.

Да се върнем към с. Шума, понеже там все пак има какво да се разкаже. Отстреляли са вече три диви свине и то при различни излети. Първата слука е дошла в м. Градище, където точен стрелец е бил Цветан Митов.

Вторият успешен излет е бил в м. Веленище. Там се е разписал Людмил Мишев. При третия резултатен лов на точното място в точното време се е озовал Цветан Иванов. Тогава са организирали гонка в м. „Колото”.

годеч лов

По другите дружини годечките ловци се тешат с хищници. И както се вижда, има с какво да се похвалят. В Първа градска дружина имат два отстреляни вълка. Те са в актива на ловците Мартин Асенов и Марин Маринов.

Втора градска дружина пък набляга на чакалите. Почти на всеки излет пада по някой хищник, та поне да не са капо. Повече от 20 чакала са отстреляни от началото на сезона през октомври на територията на ЛРС-Годеч, така че в тази насока местните ловци правят каквото могат.

годеч лов

В по-далечното минало чакали не е имало при тях, но сега картината е различна. Намножили са се доста и завземат територията на лисиците.

Впрочем, такива констатации правят и други сдружения с ловни площи в планински райони. Очевидно чакалите се изкачват все по-нависоко, след като завзеха изцяло равнинната част на страната.

Актуалните новини от текущия ловен сезон научихме с любезното съдействие на ръководителя на ЛРС-Годеч Радослав Димитров.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ