ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Благороден спор кой е по-по-най сред ловците на ЛРД-Росина

росина лов

Интересна закачка между ветерани и по-млади ловци се очертава през този сезон в дружината на с. Росина, която е част от състава на ЛРС-Попово.

От началото на сезона за групов лов на дива свиня те водят такъв спор по отношение на майсторството и кой е „по-по-най“ в лова. Разбира се, в духа на шегата и доброто настроение.

Защо се е получило такова съревнование?

Дотук в дружината са имали 5 точни попадения от началото на сезона. При първите излети все се случвало така, че опитни ловци с дългогодишен стаж са се оказвали сред майсторите.

росина лов

Първи през сезона се е разписал Михаил Цанев, когато обхождали ловище „Перетлика“. После още двама от така наречените ветерани са се отчели при следващи излети и оттам тръгнала закачката, че младоците нещо се излагат.

Те обаче взели инициативата и през декември се реванширали подобаващо.

Устроили гонка в ловище „Сакара“, по долината на първото дере над язовир „Росина“.

Там първи Атанас Дросев, като гонач, не пропуснал шанса да се справи с един приплод към 70-80 кг. По-късно на пусията на Данчо Рибаря излязъл голям глиган, към 180 кг. Последвала серия от точни изстрели и животното е повалено.

росина лов

Разбира се, младоците своевременно отвърнали на закачката на по-възрастните си колеги и са много доволни за този достоен реванш. Как ще се развие благородното съревнование до края на сезона предстои да видим.

Тепърва ще има и още възможности пред тях. В района има движение на дивеч, в съседни дружини също натрупаха актив, така че всички са настроени оптимистично за силен финал.

Това са акценти от ловния сезон на хората от поповското село Росина, но председателят Георги Янакиев държи да споменем и друго име на млад ловец. Илиян Иванов се изявява като хищничар номер едно в дружината. Само от лятото насам той е отстрелял 15 чакала, 4 лисици  и 5 свраки.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ