ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Ендуро плаши дивеча над Крупник

ендуро дивеч

Най- убедителният аргумент за трайното присъствие на дивеча в даден район безспорно е спокойствието. Неговото нарушаване принуждава дивите животни да мигрират трайно или временно. Дърводобив, интензивен горско-товарен транспорт, колоездене, офроуд с високопроходими джипове , интензивен туристически поток са все дейности, които тревожат дивечовото присъствие.

Това установиха и ловците от ловната дружинка в село Крупник към благоевградското ловно сдружение.

ендуро дивеч

Второто издание на надпреварата “Екстрийм ендуро Крупник” в най-северните планински склонове на Малешевската планина за любителите на моторните спортове беше голяма емоция, но в същото време предизвика основателна тревога сред ловните членове в селото.

Цялото състезателно трасе попада в очертанията на ловните полета на местната дружинка. Шумът от форсирани моторни двигатели  на 220 състезатели огласяше цялия планински район и неизбежно пропъди всички видове дивеч.

ендуро дивеч

“Нямаме нищо против организирането на такива състезания – сподели председателят на местната дружинка Атанас Богданов. – Но спортният календар за тяхното провеждане съвпада с активния ловен сезон. Още миналата година установихме последваща миграция и временно отсъствие на дивите свине и сърните от нашия район след първата ендуро проява. Настояваме за корекция на календара на това състезание и за целта ще търсим съдействието и на ръководството на ловното сдружение в Благоевград.”

ендуро дивеч

Ловната дружинка в Крупник е една от най-организираните и сплотени дружинки в община Симитли. Доказателство за това са и честите другарски срещи заедно с членове на семействата за сплотяване, колегиалност и позитивна  приятелска атмосфера.

Кузман Петров

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ