ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Ловците от ЛРД-Самуил са имали странен, но успешен излет

самуил лов

Доста странен и изключително успешен групов лов на дива свиня са имали ловците от ЛРД-Самуил, която е част от състава на ловно-рибарско дружество „Сокол” в Разград. Само за няколко часа в две гонки 17-членната ловна група реализирала 6 точни попадения.

С плаха надежда за слука, след задължителния инструктаж и кахърни коментари, че в русенско пак има АЧС, опитният ловец Седат Хайредин, кой­то е ръководител на излета, разположил ловците по пусиите в м. „Шанлъка“ в землището на село Кривица. Щом пуснали кучетата и гоначите тръгнали, започнала страшна пукотевица.

Като добър познавач на местообитанията и дивеча в тях секретарят наЛРД-Самуил Станчо Томов прави обоснованото предположение, че отстреляните животни са от голяма сюрия, която очевидно не е от този район.

„Колегите разказват, че дивите свине не са знаели накъде да хванат. Явно са от другаде, където са ги подплашили. Нашите гоначи и кучетата са ги объркали още повече и са ги докарали при нас. Но не беше класическото „вдигане” – кучетата да ги намерят, да ги облайват, да ги бо­рят. Така се случва, то затова е слука и във всеки лов е раз­лично”, добавя опитният ловец.

В тази първа гонка са отстреляни 2 животни. Първи отстрелял Сейхан Хайредин, който е син на Седат, ръ­ководителя на ловния излет. След него слука имал и Зекере Реджеб. Всички си мислели, че ловът е приключил. Местността „Шанлъка“ обаче, е доста голяма и ловците винаги я прогонват на два пъти – преди каменния път, който води пряко през гората към област Шумен, и след него.

При втората гонка са отстреляни още 4 животни. Този път слуката е на страната на Седат Хайредин, Ервин Бекир, Петър Енчев и Месут Адил.

Доказателство, че този групов лов на дива свиня не е от класическия вид, са и фактите, че ловците със слука в този излет са колкото отстреляните животни и че всеки от тях е отстрелял своя екземпляр на различно място. Не е имало нито едни случай двама ловци да стрелят по едно и също животно.

Анелия Славейкова

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ