НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Ловците от ЛРД-Чирен се хвалят с голяма слука

чирен лов

Ловната дружинка от врачанското село Чирен може да се похвали с голяма слука през изминалия вече ловен сезон за дива свиня, съобщи председателят Николай Николов.

Равносметката на дружинката е 7 отстреляни диви свине и изключително добър лов на разселен фазан. Това е голямо постижение за района, тъй като в повечето ловни райони в Северозапада не само, че отстрелът е бил минимален, но и част от дружинките въобще не са мяркали диви свине.

чирен лов

В последния излет за групов лов дружинката е успяла да вдигне голямо стадо с прасета, но въпреки положените усилия не са имали отстрелян екземпляр. След ловния излет мъжете отбелязаха достойно края на ловния сезон в ловната хижа с истории за ловните си подвизи и равносметка за отстрела.

чирен лов

ЛРД-Чирен съществува повече от 35 години и в момента наброява 21 членове. Двама са най-възрастните мъже, които още носят пушките на рамо – Стоян Григоров и Георги Кръстев. Те са на по 76 години, но ловът е в кръвта им и колегите им от дружинката ги подкрепят, уважават и им помагат при всеки един излет.

Най-младите ловци от дружинката в селото са по на 38-39 години.

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ