НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Ловците от ЛРД-Тополица се поздравиха с голям успех в лова на хищници

тополица хищници

На сборния пункт в селото на 15 януари се събраха ловци от общо четири ловни дружинки. Съвместният другарски лов бе организиран и проведен в ловното поле на ЛРД-Тополица към Айтоското сдружение, но присъстваха и ловци от дружинките на село Скалак, село Раклиново и село Зетьово. 

Ръководител на лова за денят бе Георги Киров – дългогодишен и опитен ловец и председател дружинката в с. Тополица, познаващ отлично ловното изкуство при провеждането на различни видове лов за получаване на максимален резултат.

Кучетата на групата са добре обучени хищничари от различни породи, водени от опитния гонач на зетьовската дружинка Яхя Смаил и младите ловци на от ЛРД-Тополица Асен Друмев, Каан Февзи и Ерджан Осман.

При проведените гонки при пълно мълчание на постовете, изключени телефони и нещракане на оръжие и пр. резултатите не закъсняха. В двете гонки в местностите  „Язовира и „Старите лозя” в края на ловния ден отстреляните чакали бяха девет.

Почти всички постове се похвалиха с изстрел и повален хищник, като с повече от един хищник се отчетоха точните стрелци Гюрсел Байрамалиев и Хасан Мехмет.

Айкут Бехич

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ