НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Преизпълнен план с хищниците в ЛРС-Червен бряг, време е за лов на фазани

червен бряг лов

Дивите свине са малко и това не е тайна за никого от ловците на Червенобрежкото сдружение. Сезонът приключи с доста скромни резултати – при заложен план от 50 бройки са отстреляни едва 6 животни.

Епизодична слука са имали в гр. Койнаре и селата Реселец, Глава, Бресте. Има обаче и дружини, завършили сезона без отстрел.

Успешни излети са правени основно благодарение на открити преминаващи единични животни.

За сметка на слабия сезон в свинския лов, местните хора се справят много добре с хищниците. С лисиците вече са преизпълнили плана. Засега имат в актива си 120, а по план са заложени 82.

С отстреляните 150 чакала вече изпълняват и този ангажимент, но в хода на сезона споменатите цифри очевидно ще набъбнат.

В ЛРС-Червен бряг на хищници ловуват основно индивидуално. Във всяка дружина от състава на сдружението има изявени хищничари. С най-добри постижения в отстрела на хищници са ловците от Койнаре и градската дружина в Червен бряг.

Въпреки впечатляващите резултати, чакали и лисици все още има много, а това ще отвори още работа за хората, поели трудния ангажимент да се борят с тях.

червен бряг лов

Радваща е голямата популация на фазани в района. Има ги повсеместно в равнинната част по поречието на реките Искър и Златна Панега, които протичат през ловните полета на сдружението.

Всяка година разселват по 600-800 бройки, получават допълнително по Националната програма за разселване на дивеч на НЛРС-СЛРБ. Но си имат и стабилна дива популация.

Заложеният план от 1860 фазана за отстрел все още не е постигнат, но има време, все пак сезонът ще продължи и през февруари, когато се ловува на фермерно отгледани фазани. Този лов се практикува във всички дружини, а в с. Лепица е основен, понеже там нямат горски площи.

Цялата статистическа информация по отношение свършеното в ЛРС-Червен бряг получихме с любезното съдействие на ръководителя му Николай Върбанов.

В състава на ЛРС-Червен бряг има общо 10 дружини с членска маса малко над 300 ловци.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ