НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Ловците от ЛРС-Кърджали са доволни, пишат си оценка „добър” за сезона

кърджали лов

За сезон 2022/23 година в сдружението на ловците и риболовците в Кърджали са отстреляни 384 диви свине. По шестобалната система председателят Васил Дончев дава добра оценка за сезона, като припомня, че е имало и по-добри години. През сезон 2019/2020 година са отстреляни близо 600 диви свине. Постиже­ние, което скоро едва ли ще бъде достигнато.

„Доволни сме, по-добре сме от много райони в страната, които бяха засегнати от Аф­риканската чума по свинете и имат символичен острел”, казва Васил Дончев.

През целия отминал сезон на те­риторията на сдружението не е намерен нито един труп на дива свиня. При изследване на проби от отстреляни пра­сета за АЧС са установени антитела.

Груповият лов на дива сви­ня е основен лов за кърджа­лийското сдружение. В него членуват 16 дружини. Пет от тях са отстреляли между 20 и 30 животни, три между 30 и 40, а останалите между 10 и 20.

Рекордьор е дружина Кърджали 2 с отстреляни 67 броя. Следват Кърджали 1 с 38, Комунига – 33 и Чернооче­не – 32. Бойно и Гледка по 29, Мост и Стремци по 23, а Ненково – 21.

През последния ловен се­зон на територията на дру­жините към кърджалийското сдружение са добити 25 тро­фейни глигана. От тях със златен медал са отличени 9 трофея, със сребърен – 6, а с бронзов – 10.

Валери КОВАЧЕВ

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ