НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Троян – Сезонът мина без инциденти

троян лов

Най-важното е, че ловният сезон 2022/2023 г. мина без инциденти и по време на излетите не е допуснато нито едно нарушение, отчитат от ЛРС-Троян.

Каква е равносметката? Най-добри резултати ловците от Троян и Априлци имат при отстрела на хищници – 317 лисици, което е 182% от плана, и чакали – 513 (177%). В актива си те са записали още 72 скитащи кучета и 31 белки.

Заради АЧС троянските ловци не се хвалят с отстрела на дива свиня, но спрямо други сдружения постиженията им никак не са лоши – 114 животни.

троян лов

Отстреляни са още 59 сърни и 15 елена, а от прелетните – 845 пъдпъдъка и 712 гривяка.

За първа година е проведен групов лов на фазан, при който слуката е 24 птици.

Първенец в отстрела на хищници е ловната дружина в с. Врабево със 129 чакала и лисици. Втори са ловците от Орешак (78), следвани от колегите им от Дебнево (60).

През 2022 г. троянското сдружение е разселило 330 фазана и 12 елена лопатари. Язовир „Ледево” и река Осъм са зарибени с шаран еднолетка.

Ловците и риболовците от ЛРС-Троян даряват 440 лв. за Дома за хора с увреждания в с. Дълбок дол. Парите са от разиграната на търг по време на вечеринката торта, украсена с ловни елементи. Първоначалната цена на сладкия шедьовър бе 60 лв., но председателят на ЛРД-Борима Рейхан Ибрямов успя да надделее и да я откупи на близо осем пъти по-висока цена.

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ