ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Пирдоп – Утехата е в лова на пернати

събрание пирдоп

Пирдопското сдружение проведе своето отчетно събрание в Ловния си дом в гр. Пирдоп. На форума присъставаха представители от всичките 17 дружини в състава. Според отчетния доклад на председателя Тодор Велчев през 2022 г. в сдружението са членували 950 ловци и 72 риболовци.

Най-важното събитие през отминалата година е честването на славния 125-годишен юбилей на ЛРС-Пирдоп. Празненството се е провело в м. „Корминеш” край с. Челопеч, а в организацията са се включили всички членове, включително и щатния състав. Имало е богата музикално-артистична програма, викторини, детско състезание по риболов и други забавления. Присъствали са и гости от съседни общини.

По отношение на ловните постижения през отчетния период пирдопските ловци няма с кой знае какво да се похвалят. С отстрел от 66 диви свине изпълнението на плана е едва 30%.

Популацията все още е далеч от желаното след пораженията, които нанесе АЧС на този дивеч през последните години.

На фона на впечатляващи резултати от други региони, тук и с лова на хищници са далеч от заплануваните цифри. В актива си имат едва 57 чакала и 38 лисици. Отстрелян е и един вълк.

Ползването при сърната е било по-пълноценно. Отстрелът е 66, при план 72 сърни.

събрание пирдоп

За любителите на пернати през лятото и есента все пак е имало повече емоции. Дружините от ЛРС-Пирдоп са отчели 2710 пъдпъдъка и 1680 гривяка, което говори, че в някои дружини са се радвали и на динамична стрелба.

По отношение на ловностопанската дейност е редно да се отбележи, че са изградени 7 нови волиера в ловностопанските райони. Разселени са 260 отрасли яребици и 30 диви зайци.

Активисти от сдружението са участвъли и в зарибяване на язовир „Душанци”, което се осъществява от Аурубис-България.

Комисия по разселването и зарибяването на място е проверила състоянието на волиерите, а същевременно са проучвани и възможности за разселване на елен лопатар в региона.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ