НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС – Велико Търново – Очаква се още един медал за трофей от сръндак от ДДУ „Бутора”

трофей ДДУ „Бутора”

Добро начало беше поставено тази година на организирания ловен туризъм, по линия на който идват ловци от цялата страна в държавния дивечовъден участ ДДУ „Бутора” в Балкана. От сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново, което вече 11-та година е негов стопанин, са доволни, защото още първият ловен излет донесе слука. По време на индивидуален лов Цочо Дончев от с. Пещерна, Ловешка област, отстреля сръндак с впечатляващите 600 грама хубави рога. Късметлията ще представи трофея си за оценка и се очаква да спечели сребърен или бронзов медал.


Цочо Дочев е сред редовните гости, които идват в ДДУ „Бутора”, за да опитат късмета си в стрелба по глигани и сръндаци. Отстреляният сега от него сръндак е първата му слука с такъв дивеч в този район. Това обаче не е първият успешен изстрел на ловеца. Преди две години той повали доста добро диво прасе, мъжки екземпляр.
Не може да се оплаче от резултатите от организирания ловен туризъм в „Бутора” през миналата година търновското ловно сдружение. Отстреляни бяха четири сръндака и едно диво прасе. Три от сърнешките рога се окичиха с медали – златен, сребърен и бронзов.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ