140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Антоново – Падат пъдпъдъци в нивите на Шишковица

шишковица лов

Резултатни излети на старта на сезона проведоха ловците от Първа градска дружина в Антоново. Общо 8 човека излязоха с пушки, под ръководството на председателя Диян Рафаилов. Сред тях бяха и двама гости от Италия, които за втора година идват заради този лов.

През миналата година са останали много доволни, затова сега отново са уважили поканата на местните ловци.

Групата е ловувала в м. „Шишковица“, по ожънати ниви, където все още има някаква влага. В района, въпреки августовските горещини, все още се е запазила зеленината и това е благоприятно за пернатите.

Г-н Рафаилов сподели наблюденията си от първите излети.

„Има пъдпъдъци при нас, чуват се гласчетата им рано сутрин. Сушата все още не ни е засегнала много и можем да извлечем дивиденти в лова. Пък и с гургулиците ще имаме приятни ловни излети, но всичко по реда си“.

Ловците в м. „Шишковица“ са опитали да причакат в късните следобедни часове и гривяци, на прелет, но без особен успех. Този лов е труден, трябва търпение, усет, точно око. Лов за майстори…

 Идват положителни вести и от село Трескавец. Там ловците също са имали подобна слука с пъдпъдъци още на старта, което е предпоставка и за още емоции по ловните полета.

Младен ДОБРЕВ

Текст сн.

1 Ловният ден приключва с добър актив

2 За веселата част всички са в настроение

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ