ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Бърза гонка донесе първата слука в ЛРД-Кметовци

кметовци лов

За разлика от много други дружинки, които се оплакват, че нямат присъствие на дива свиня в ловните си полета, ловците от габровската дружинка Кметовци се хвалят, че имат сериозно присъствие в района си. И това поддържа ентусиазма им за лов през  цялото лято.

„Толкова много мераклии за лов имахме в първия ловен ден, че сме с две бележки – каза единият от ръководителите на лова Дончо Георгиев, като уточни, че ловните емоции ще бъдат в ловните полета Боженци и Цвятковци – за двете групи. – Наблюденията дотук са много добри. Затова интересът към лова на 1 октомври е много голям. Дружинката има добри кучета и добри гоначи – Красимир Колев, Христофор Банов и Радослав Бояджиев.“   

кметовци лов

След инструктажа групите поеха към ловните полета. Прекрасен октомврийски ден, като за снимки – ясно небе, топло, нежарещо слънце, зелена природа. Но дивите свине някъде се бяха скрили.

До момента, в който се чу изстрел. Ганачът Христофор Банов разцепи тишината, а скатовете над Боженската чешма подемаха ехото на гърма.

кметовци лов

Причината е 120-килограмов глиган. Скоро нови изстрели потвърждават за присъствие в ловното поле. По глигана стрелят още Георги Кирков и Радослав Бояджиев. Радост. Ловът в ЛРД-Кметовци приключва с разбор.

Мариана Мандичева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ