ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Антоново – Първа ловна слука в Тузлука

антоново откриване

С общо 3 диви свине се отчетоха ловците от ЛРС-Антоново през първия ловен ден от новия сезон. Не е нещо кой знае какво, но се приема като добро начало, понеже се вижда движение на животни в Тузлушкия край и това дава основания за умерен оптимизъм.

При първия излет с по едно отстреляно животно са се прибрали три дружини – в селата Длъжка поляна, Черни бряг и Стеврек.

Да проследим накратко как е минала гонката в Длъжка поляна. На сборния пункт в ловната база са се събрали 20 ловци. Председателят на дружината и отговорник на лова Стефан Йорданов е провел инструктаж, подготвени са всички документи и тримата гоначи са поели по маршрута, а останалите ловци са заели позиции на пусии.

антоново откриване

Кучето на най-опитния в групата на кучкарите Андон Велинов залайва на място пред един гъсталак. Очевидно там има животно. Андон стреля, но не успява да улучи. Подгоненото прасе преминава през една пусия и на следващата го очаква Данаил Колев. Той стреля два пъти и животното остава на място. Около 100 кг глиган.

Цялата гонка се провежда в м. „Чатмата“, където има смесени гори, а в близост са и обработваеми земи. След първата слука ловците решават да прекратят излета. Това е достатъчно, за да има и за следващи излети. Разбира се, следва и весела част, все пак имат повод за това.

Ръководителят на ЛРС-Антоново Иван Иванов е ловувал заедно с неговата Първа градска дружина. Не са имали слука на старта, но това е по-скоро лош късмет, защото са вдигали животни и са стреляли многократно. Даже са видели и майка с прасенца. Няма как да са доволни от такъв развой на събитията, но са убедени, че ще имат поводи за удовлетворение в следващи излети. Само времето малко да захладее и кучетата „да влязат в час“, че все още са подвластни на емоциите.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ