НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Славейно – И малките групи жънат успех

славейно успех

ЛРД в село Петково, към ЛРС „Глухар“ – Славейно, е изключително дейна и с нетърпение очакваше откриването на ловния сезон. През първия ден от групата в с. Малка Арда се отзоваваха 17 ловци и както си му е редът при откриване на ловен сезон се направи задълбочен инструктаж за безопасност.

Втората основно задача бе да се разставят постовете, да се изпратят гоначите и ловните кучета. За добра комуникация и безспорно за безопасност всички ловци от групата бяха снабдени с радиостанции за връзка при необходимост.

При първата гонка липсваше успех. Кучетата и гоначите откриха и насочиха към постовете около десетина диви свине, но поради обширния район те преминават между два поста.

След връщането на кучетата и гоначите бе направен бръз и задълбочен разбор и нова разстановка за новата гонка. Ръководителят на лова Любен Емилов, на базата на резултатите от първата гонка, анализира подробно допуснатите грешки и даде нови указания, за да имат успех.

славейно успех

Определен бе нов по-малък район, а на всички постове бяха поставени ловци и то така, че да няма възможност дивите свине да минат между тях. Половин час след началото на гонката кучетата отново вдигнаха група от 5 диви свине и умело ги насочиха към постовете.

Щастливецът от първия ловен излет за сезона в групата от с. Малка Арда се оказва сравнително млад ловец – Владислав Патев. С точни изстрели той успя да отстреля две прасета, които по размери са достойни за откриване на ловен сезон.

Искра Сиракова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ