НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

С 13 отсреляни диви свине тръгна сезонът в Хасково

хасково лов

Ловно-рибарското сдружение в Хасково отчита 13 отстреляни диви свине в първите излети от новия сезон за групов лов. Като се има предвид сухото време в този край, резултатът се счита за добър. Ловците се надяват и на трофейни екземпляри като резултат от доброто стопанисване на дивеча.

По-важно за момента е,  че на териториите на всички дружини не са намерени умрели животни от АЧС, казва председателят на управителния съвет Желязко Живаков.

Навсякъде ловните излети са преминали след инструктаж за строго спазване на разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча и правилника за неговото приложение, правилата за безопасност и противопожарните изисквания. Стриктно се изпълняваха  и мерките за биосигурност,  съгласно разпоредбите на БАБХ.

Ловците добре знаят, че ще бъдат предмет на проверки , които ще продължат до приключване на активния ловен сезон. Ръководството на сдружението отново им  напомни  да бъдат отговорни и бдителни, за да премине сезонът без нарушения и инциденти.

хасково лов

Паралелно с началото на дългоочаквания сезон в ЛРС-Хасково не спира и системната работа по зареждане на хранилките. Група ловци от дружината в с. Въгларово осигуриха ябълки, тикви и други храни за горските обитатели. Дружината в с. Николово пък се похвали с изграденото ново чакало.

хасково лов

„Навреме успяхме да го завършим“, казва Тейнур Марем в очакване на следващия групов излет.

Златка Михайлова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ