140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Силен старт на сезона в ЛРС-Асеновград

асеновград лов

„От години не сме имали такава слуката към сдружението ни в Асеновград през първия излетен ден- сподели д-р Хаджиламбрев, председател на сдружението и член на УС на НЛРС-СЛРБ. – Тази цифра от близо 30 трофея е почти колкото тези през целия миналогодишен сезон. Емоциите ще продължат. Надяваме се, че няма да ни споходи АЧС.“

Ето какво показва справката от няколко дружини в ЛРС-Асеновград.

Още в ранния преди обед гоначи и гончета от дружината в село Тополово вдигнаха голяма сюрия диви свине. Това се случи в местността “Кулоята”. Те минаха през 10-на поста и 7 ловци отстреляха по 1 дива свиня, в това число и председателят на дружината Иван Тодоров. Най-голямото прасе е над 120 кг.

Бачковската ловната дружина с председател Георги Воденичаров, който е член на УС на асеновградското сдружение, още в първия час на ловния сезон отсреля над 100 кг глиган. Това стана в сипеите в м. “Конника”. Както винаги, така и този път Христо Калчев се изяви с точен изстрел.

“Той не само е много добър ловец, но и добър кмет на село Бачково” – казват за него ловците, с които ловува. В дружината можеше да има още по-голяма слука, ако туристи, излезли в неделния ден в тази красива местност, не бяха причина да отклонят дивите свине, отправили се към постовете. Ловците се радват не само от слуката, но и от наличието на дивеч, който целогодишно опазват.

асеновград лов

За разлика от бедната на отстрел миналата година още на първата гонка към постовете в м. “Бялата Борика” се отправиха сюрия диви свине, разказва с радост Ресми Мухтар, председател на дружината в с. Три могили. Паднаха 2 животни от точните излети на Бахтияр Гуне – който се прослави в предишната година с отстрел на  глиган от 500 м от, а второто прасе отстреля младият ловец Ресми Гуне.

 За разлика от малкото слуки през миналогодишния ловен сезон тазгодишният донесе много емоции на ловците от дружината в село Узуново с дългогодишния и един от най-дейните председатели Салим Алимолла. Още в предиобеда благодарение на сигурните постове бяха отстреляни първите 3 немалки свине. Можеха да увеличат слуката, но решиха да прекратят излета, за да имат емоции и през следващите дни.

 Младият председател на дружината в село Орешец Апостол Димов е доволен от слуката през първия ден на този ловен сезон. Отстреляха два трофея и видяха в далечина от постовете още диви свине.

“Дружината в село Добралък към ЛРС-Асеновград също е доволна от слуката. В м. „Съботинча“ отстреляхме два глигана, има и още много трофеи” – казва председателят Пламен Иванов.

Костадин Буюклиев

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ