140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Белгийци ловуваха на фазан в ЛРД-Лисец

лисец белгийци

Двама белгийци посрещна ЛРД-Лисец. Мъжете са от сър­цето на Европа – Брюксел, в професионален план единият е собственик на фирма за рециклиране на отпадъци, а другият – главен инженер в завод.

Те създали контакт с член на дру­жината в ловешкото село, който, от своя страна, уредил фор­малностите около гостуването им по линия на организирания ловен туризъм.

Чуждестранните ловци били посрещнати с индивидуален лов на пернати и с групов на дива свиня. За първия лов излезли с гладкоцевни 12-калиброви пушки, а за втори – с карабини. Белгийците били придружавани от пред­ставители на ЛРС-Ловеч и на домакините от Лисец.

За лова на фермен фазан били осигурени и обучени кучета, чийто собственик е Генади Бачев от Угърчин. Благодарение на отличната им работа се получил един емоционален ловен излет. Неуморните кучета вдигали непрекъснато фазаните, но за щастие на пернатите мерникът на чуждестранните ловци се оказал неточен.

На следващия ден белгийците се включили в групов лов на дива свиня. И в този излет слука нямало, но в гонката гостите видели няколко сърни и три чакала. За тяхна радост българ­ските им колеги отстреляли два от хищниците.

Въпреки че не могли да запишат в актива си попадение зад граница, ловците от Брюксел са категорични – изкарали са незабравими дни тук и с удоволствие ще се върнат отново. Защото в страната им подобни преживявания не се случвали, а и са безкрайно благодарни на домакините и за организа­цията, и за посрещането.

След приключването на лова, както повелява обичаят, всички седнали на обща софра с основно меню традиционна кавърма от дивечово месо, която изключи­телно се усладила на чужденците.

Това е първият от шест-седем години насам организиран ловен туризъм за ЛРС-Ловеч, информира ръководителят на сдружението Дико Йорданов. Тогава чуждестранни ло­вци е имало в района на Дренов и Дойренци, но те излезли на прелетен дивеч – гургулица и пъдпъдък.

Светломира АНАСТАСОВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ