140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Два огромни глигана е слуката на ЛРД-Яврово

яворово лов

Ловната дружина в село Яврово, която е част от Асеновградското ловно-рибарско сдружение, през този ловен сезон има повече слуки в отстрела на диви свине.

“На 11 и 12 ноември сме със слуки, каквито не сме имали от години в дружината ни – с възхищение разказа д-р Хаджиламбрев, нейн председател, а и председател на сдружение “Сокол“ – Асеновград. – В съботния ловен ден заехме постовете след стриктен инструктаж в м. “Варовита вода”, а в неделя в м. “Св. Иван” до пътя за село Добралък.

яворово лов

Опитният гонач Димитър Галинчев успя да изпрати дивите свине и през двата дни до постовете. И още на тази първа гонка се изяви Костадин Семерджиев, който е и председател на ревизионната комисия на дружеството. Оказа се, че мерника му е още много точен и отстреля глиган над 250 кг още на първата гонка в събота.

В неделята пък показа изключителни ловни качества 28-годишният Георги Драганов от ЛРД- Яврово, който с точна стрелба отстреля още един глиган над 250 кг.“

яворово лов

Добре се представя и Димитър Галинчев, който отстрелва дива свиня над 80 кг.

На въпроса ми кои ловци заслужават похвала, председателят каза:

“Всичките тридесет са с доказана голяма дисциплина и активност в подхранването на дивеча и опазването му, а и опазване на цялата ни много красива природа.

С нашите слуки  през ноември ние продължихме успешните ловни излети на дружините от дружеството ни през  месец октомври, като вече са отстреляни  70 диви свине.“

Костадин Буюклиев

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ