140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРД-Ковачевец – Баща и двамата му сина със слука в три поредни излета

ковачевец лов

Интересни преживявания са имали ловците в горите край поповското село Ковачевец. В три поредни излета те успели да отстрелят глигани и така да се радват на добра слука.

Но най-доволни останали гостите от дружината на близкото село Горско Абланово – баща и двамата му сина. Случило се така, че всеки от тях се озовал в центъра на събитията в три различни ловни дни и всеки се справил с изпитанието да проведе последния и максимално точен изстрел.

ковачевец лов

На първия излет се проявил бащата Илиян Русев. Тогава кучетата залаяли и наобиколили глиган около 100 кг и при открилата се възможност за стрелба той не се поколебал да го отстреля.

ковачевец лов

На втория излет се проявил малкият син Калоян Русев (на 24 г.). Вече имали едно отстреляно животно от Найден Николов, но организирали втора гонка и там голям глиган влязъл в свирепа битка с налитащите го гончета. Ранил някои от тях и още повече се разярил. Положението ставало критично.

Тогава Калоян сложил точка на драмата с един-единствен точен изстрел. Паднал стар глиган с 21 см глиги и тегло от 220 кг.

ковачевец лов

На последния излет било време да се прояви и големият син Рустислав Русев (на 27 г.). Ловували в м. „Бостанлъка”, в гъсталаци с преобладаващо акациеви гори. Излезли три диви свине на пусията на Найден Николов, но той нямал добра видимост и въпреки че стрелял, не успял.

Малко след това по трасето минал и друг, видимо по-едър глиган. Найден пак му пуснал бренеке и го ранил. Рустислав бил гонач, но се оказал наблизо и пуснал по кървавата следа най-доброто си куче, което по прясна диря няма как да бъде подведено от животното.

След 300-400 метра стигнало до глигана и го облайвало. Ростислав стрелял от близо и го довършил. И този бил с прекрасни глиги 22 см, но с „по-скромно“ тегло – 180 кг.

Така семейство Русеви направили „Голям шлем“ в лова в района на ЛРД-Ковачевец.

Посетете нашата Фейсбук страница

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ