ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

В ЛРС-Омуртаг потръгна лов на диви свине, повсеместно отстрелват хищници

омуртаг лов

След трудното начало на свинския лов и скромните резултати през първите няколко уикенда, с напредване на есента отстрелват тук-там животни и може да се каже, че нещата потръгнаха.

Първа градска дружина вече е с 4 точни попадения, откриха сметката и в селата Зелена морава, Камбурово, Змеино. И това при все още властващата суша, заради която ловуването определено се затруднява.

Председателят на ЛРД-Омуртаг 1 Ибрахим Адемов има с какво да се похвали от началото на сезона:

„На два излета улучихме по едно диво прасе, а веднъж се разписахме два пъти. Най-големият глиган (около 160 кг) е в моя актив и това ме прави щастлив. Последваха някои неудачни излети, но има движение на животни и сме сигурни, че слуката пак ще е с нас. Дивите свине се завръщат и това е най-важното. Много добре си спомням, че през последните две години дивеч нямаше, нито следи виждаме, нито на камерите се явява нещо. Сега вече е друго…“

Хищниците в региона са достатъчно много, та поне с тях стават забавления и се получава динамичен лов, ако гонката за диви свине се окаже ялова. В сдружението има дружини с много добър отстрел на чакали и лисици.

омуртаг лов

В тази класация челници са ловците от с. Плъстина. Сред лидерите са също дружините от селата Обител и Беломорци.

В Трета градска дружина проведоха скорошен групов лов на хищници, за който ще разкажем повече. Организирали са две гонки в землището на с. Панайот Хитово. При първата са отстреляли 4 чакала, като с два точни изстрела се е проявил младокът Шахин Йолашан, който е бил гонач. На втората гонка ветеранът Мустафа Исмаилов е добавил още един чакал, а друг са изпуснали. Така с лов докъм обяд са натрупали актив от 5 чакала и са доволни.

От ръководителя на ЛРС-Омуртаг Георги Георгиев научаваме, че само през месец октомври в сдружението са отчетени 40 чакала и 30 лисици. А този лов тепърва ще набира скорост…

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ